Голямо признание получи Балетна формация „Търговище” от престижен международен фестивал

11:35, 07 юни 17 25 691 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Награда за цялостно представяне на колектив спечели Балетна формация „Търговище” на десетия Международен детски фестивал „С любов за танца”, който се проведе в Пловдив. 

Снимка: Младежки дом Търговище

"Отличието на състава, с ръководители Мариам Макарнаян и Севдалина Стойчева е сериозно признание за творческата работа на състава. Наградата е една от двете големи награди, които се присъждат на този най-престижен за България международен балетен форум. Самото участие в него е след провеждане на предварителна селекция.", споделиха от Младежкия дом. Те допълниха, че през тази година във фестивала са участвали български състави от градовете Варна, Велико Търново, Враца, Шумен, Габрово, Лясковец, Шумен, Търговище и Пловдив, както и чуждестранни състави от Македония, Италия, Русия и Англия. 

Най-големите момичета от Балетна формация „Търговище” представиха „Либертанго” и "Фламенко”. Балерини от средната възрастова група танцуваха „Музикален момент”, а „Болеро” бе най-новия танц, с който на сцената излезе дуетът Бусе Йълдъз и Дилек Мехмедова. 

На галаконцерта, в последната вечер на фестивала, съставът на Младежки дом участва с „Либертанго”, а двете солистки танцуваха в постановката „Полонез” на доц. д-р Желка Табакова, по музика на Чейковски. Тя бе създадена в дните на фестивала от индивидуалните изпълнители и представена на закриването му. 

Наградите на балетната формация са картина, дипломи за колективно и дуетно участие и подаръци от организаторите за всяко от момичетата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама