Обезвредени са нападателите в мавзолея на Хомейни, сред тях е жена

10:59, 07 юни 17 / Свят 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обезвредени са тримата нападателите в мавзолея на основателя на съвременен Иран имам Хомейни край Техеран, съобщи агенция Тасним, цитиранаот БГНЕС.

Те нахлуха в сградата от западния вход. Службите за сигурност убиха един от тях и арестуваха жена, участвала в атаката. Преди това бе съобщено, че третият участник се самовзриви в мавзолея. Агенция Мехр предаде, че до мавзолея бе открито и обезвредено взривно устройство.

По-рано бе съобщено, че са били арестувани двама от нападателите. При инцидента пострадаха 8 души. От съображения за сигурност е затворена близката метростанция.

Пак днес имаше и нападение срещу иранския парламент по време на негово заседание. Нахлуха четири въоръжени лица и откриха безразборна стрелба срещу охранителите. По последни данни ранени са 8 души, а един от охранителите загина. В момента нападателите са блокирани в канцеларията на парламента и се провежда операция по задържането им, съобщиха ирански медии. По данни на агенция Мехр заседанието на парламента продължава в нормален режим.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама