Силно русенско представяне на Националното състезание по статистика за ученици

10:15, 07 юни 17 / Култура 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 3 юни се проведе първият кръг от Националното състезание по статистика за ученици. Той бе успешно преминат от 44 отбора от цялата страна, в това число напред продължават и петте русенски отбора. С най-голям брой точки /285/ е отборът на ПГИУ „Елиас Канети“ с ментор Анета Ангелова“, който дели първото място с отбора на Американския колеж - София. 

Повече от успешно и призово е представянето и на втория отбор от ПГИУ „Елиас Канети“ с ментор Блажена Абаджиева, който успя да извоюва 255 точки.

Заедно с тях към втория кръг са се устремили и трите отбора на СУ „Възраждане“ с ментори Цветелина Радева, Мария Йорданова и Магдалена Гецова. Тяхното представяне също е отлично.

Вторият кръг от състезанието за ученици ще се проведе на 17 юни. Той ще включва разработване на анализ на статистически данни по дадена статистическа тема. Изискването е участниците да покажат знания и умения относно правилното разбиране, интерпретиране и представяне на данните. Предвиденото време за изпълнение на анализа е 240 минути.

От Отдел „Статистически изследвания - Русе“ пожелават успех на всички русенски участници и твърдо вярват, че и на втория кръг ще се представят достойно, показвайки високо ниво на подготовка по статистика.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама