Водните лилии в Цар-Симеоновата градина в Пловдив цъфнаха

10:11, 07 юни 17 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Водните лилии в езерото с Мечката дадоха своя първи цвят. Едно от любимите места на пловдивчани в Цар-Симеоновата градина става още по-атрактивно.   „Радостно е, след тежката зима и растенията, и рибите оцеляха, а грижите, които полагаме дават добри резултати“, коментира кметът на Пловдив Иван Тотев. „Средата определено им влияе добре и те се размножават. Сега са хвърлили хайвера си“, обясни Стоян Алексиев, директор на ОП „Градини и паркове“.

През октомври миналата година служителите на общинското предприятие започнаха да отглежда водните лилии, като експериментално ги засадиха в езерото с Рибарчето. „За водните лилии езерцата в Цар-Симеоновата градина се оказаха благоприятна среда“, каза още Стоян Алексиев.

Той съобщи, че ремонтът на езерото с Рибарчето е приключил и сега се пълни с вода. След няколко дни половината риби от езерото с мечката ще бъдат прехвърлени в първоначалното ми местообитание. Така в две водни атракции в Цар-Симеоновата градина ще плуват едни от най-красивите представителите на този вид.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама