Пловдив чака 7 млн. лева за инфраструктурни проекти

09:13, 07 юни 17 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Очаква се днес община Пловдив да получи 7 млн. лева от държавния бюджет по силата на постановление на Министерския съвет, прието на 31 май т.г. Сумата е част от субсидията, предназначена за подготовката на Пловдив - Европейска столица на културата 2019, предаде БГНЕС.

В целевото предложение на общината за този транш влизат няколко обекта. 2.7 млн. лева ще бъдат вложени в обновяване на площад Централен, 1.2 млн. лева за Градска художествена галерия на улица "Съборна”, 1 млн. лева за инфраструктура в Тютюневия град, около един млн. лева за художествената галерия на ул. "Гладстон", за кино "Космос“ – 1 млн. лева, 200 хиляди лева за Резидентен център в Старинен Пловдив - обновяване на две къщи, който ще бъде използван за настаняване на гости през 2019 г.

По силата на постановлението, заделените от общината средства за инфраструктура ще бъдат предоставени на фондация "Пловдив 2019" за финансиране на културни проекти след решение на Общинския съвет. Общо 20 млн. лева са предвидени в държавния бюджет в многогодишна програма за представянето на Пловдив, 4 млн. лева вече бяха преведени и инвестиране в изграждането на нов зоопарк. /

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама