Столични фармацевти засаждат дъбова горичка в Борисовата градина 

08:25, 07 юни 17 25 637 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Регионална фармацевтична колегия София-столична ще засадят дъбова горичка в Борисовата градина при паметника на Хаджи Димитър (до Лятната сцена). Аптекарите ще се съберат на 8 юни 2017 г. (четвъртък) в 11:15 ч. случай 10-годишнината на Регионална фармацевтична колегия София-столична (РФК София-столична) и ще засядат 10 дървета. Събитието е съгласувано със Столичната община и е съобразено с предписанията на Дирекция „Зелена система”. Поет е ангажимент магистър-фармацевтите да се грижат за дърветата и в бъдеще, обещават от софийската организация.

 „София е градът, в който всички ние живеем и работим и за това за нас е важно домът ни да бъде в здравословна градска среда, която осигурява благоденствие за своите жители. Уверени сме, че природата е здравният център на бъдещето, а засаждането на дървета в сърцето на София е един от най-подходящите начини да отбележим своята 10-годишнина”, обясни магистър-фармацевт Венелин Сапунаров, председател на РФК София-столична. 

Средствата за дърветата и всички съпътстващи дейности са осигурени единствено и само от членския внос на столичните магистър-фармацевти. РФК София-столична се надява, че с тази дейност ще има своя скромен принос за озеленяването и грижата за зелените площи на София и пречистването на въздуха, който дишаме. Регионална фармацевтична колегия София-столична е учредена на 28 януари 2007 г., за да може по-късно на 10 февруари същата година да се основе и Българският фармацевтичен съюз. 2017 година е юбилейна за колегията и е съпроводена от редица инициативи и прояви, посветени на 10-годишнината, сред които и засаждането на дъбовете.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама