Михаил Вешим представя най- новата си книга "Когато бях армейски генерал" в Русе

06:53, 07 юни 17 25 460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес, 7 юни, в РБ „Любен Каравелов“ от 17.00 ч. ще има среща- разговор с известния писател- хуморист Михаил Вешим на тема „Химията на шегата и Възпитанието на чувството за /хумор/“, съобщават от Русенската библиотека.

Михаил Вешим е син на писателя и сценариста Георги Мишев. Роден е в София на 17 септември 1960 г. Завършил е журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски". От 1982 г. работи в хумористичния вестник „Стършел”, на който в момента е главен редактор. Автор е на хиляди фейлетони, на стотици разкази, хумористични спектакли, радиопиеси и сценарии за телевизионни програми. 

Има издадени петнадесет книги, сред които са „Австрийците идват”, „И преди, и сега”, „Елате в страната на “Арда”, “Край на цитата”, “Английският съсед”, “Смях в залата”, “Стари хипари”, “Нашингтон” и др. По романа му „Английският съсед” е заснет телевизионен сериал. Негови разкази и фейлетони са превеждани на различни езици.

По време на срещата си с русенската публика Михаил Вешим ще представи най-новата си книга "Когато бях армейски генерал". За своята книга авторът споделя: "Бих нарекъл тази книга “В търсене на изгубеното време”, ако нямаше вече такова заглавие от много по-голям писател. Изгубено време, защото против волята си бях принуден  да профукам в униформа две години и три месеца от моя живот, който, както изглежда, ще е единствен – друг засега не се предвижда. 

Две години и три месеца, отишли на вятъра в социалистическата казарма – кой ще ми ги върне? Няма реституция за насилствено отнетите под пагон години. А четенето на “Когато бях армейски генерал” не е задължително. Ама може да е полезно, особено за онези, които не са марширували под знамето на социализма, но искат да научат за това".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама