Хоопонопоно - тайната на лечебните думи

06:44, 07 юни 17 / Любопитно 25 2921 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хоопонопоно е древна хавайска практика за пречистване от грешки, за възстановяване и поддържане на добри семейни отношения, за разрешаване на вътрешни и външни проблеми. Основните принципи залегнали в хоопонопоно се изразяват в повтарянето на думи, които съдържат в себе си мъдростта на Вселената. Думите имат лечебна сила и съзнателното им изговаряне привлича благословия и изцеление на душата и тялото. Всяка една от думите има свое скрито значение.

- „Прости ми“ – за това, което съм ти причинил. Понякога несъзнателно причиняваме вреда на някого, а друг път сме заслепени от силни чувства и нападаме, за да се защитим. Прости ми, означава отговорност и осъзнаване на думите и действията ни.

- „Съжалявам“ - поемам отговорност за действията си и се извинявам на човека, когото съм наранил. Това означава, че не сме безгрешни и понякога грешим. Грешката може да се поправи само, когато сме съзнателни и научим своя урок.

- „Обичам те“, “ Обичам се“ - са думи, които отварят пространство за любов и светлина. Любовта е в нас и навсякъде около нас. Да отворим сърцата си и да открием любовта първо вътре в себе си, за да я открием и в живота. Любовта отваря всички врати и пространства, тя е източник на радост, щастие и хармония.

- „Благодаря ти“ - за това, че ме има, за това че имам всичко от което се нуждая и още много пъти „благодаря“ е вълшебния път към щастие и изобилие в живота. Благодарността е отваряне, приемане и доверие във всичко, което е, тук и сега, такова, каквото е. Всеки опит да не приемем това, което ни се дава - работа, семейство, близки, ситуации е вид недоволство и неблагодарност. Те не позволяват потокът на енергията да тече към нас. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама