Борис Джонсън ще остане външен министър след изборите във Великобритания

19:59, 03 юни 17 / Свят 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Борис Джонсън ще запази поста на министър на външните работи на Великобритания след парламентарните избори на 8 юни, съобщи в. "Дейли Телеграф". Предаде ТАСС.

Според източник на изданието, екипът на премиера Тереза Мей е уверил Джонсън, че „той е на сигурно място при всякакви конфигурации“, които могат да възникнат в кабинета след предстоящия вот.

След като министър-председателят обяви предсрочните избори през април, Джонсън временно престана да се появява в новините. Това от своя страна наложи спекулации в медиите, че бъдещата му политическа кариера изглежда несигурна. Въпреки това, миналата седмица външният министър отново се появи на телевизионните екрани, коментирайки различни събития, свързани с предизборната кампания на Консервативната партия.

През последните дни във Великобритания набират инерция слуховете за радикални рокади в кабинета. Както съобщи в петък "Таймс", позовавайки се на източници от управляващата Консервативна партия, за поста на Джонсън може да претендира Дейвид Дейвис, който отговаря за въпросите на „Брекзит“.

От друга страна, "Дейли Телеграф" не изключи, че главата на вътрешното министерство Амбър Ръд може да замени Филип Хамънд във финансовото министерство, ако торите спечелят абсолютно мнозинство в Камарата на общините.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама