Няма превишения на нормите на въздуха в населените места край Шишманци

19:19, 03 юни 17 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължава следенето на качеството на атмосферния въздух в населените места в близост до възникналия пожар вчера в Шишманци от експерти на РИОСВ – Пловдив и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда. Измерванията се извършват в село Белозем, община Раковски. Изследваните показатели са под нормативно определените стойности.

Няма пряка опасност за населението. Препоръките на РИОСВ – Пловдив да се избягват дейности на открито и да се затварят прозорците на жилищата в населените места, разположени около пожара на цеха на бившия стоманолеярен завод остават. При необходимост ще бъдат извършени замервания с мобилна апаратура от експерти на Регионална лаборатория – Пловдив към ИАОС и на РИОСВ – Пловдив и през следващите дни.

Кметът на село Белозем Иван Тачев излезе с кратко становище към жителите на населеното място. В него той уведомява, че след извършени двудневни измервания в населеното място експерти установиха, че няма замърсяване на въздуха с вредни вещества. Препоръката към хората е да останат по домовете си през уикенда и да консумират прясно мляко.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама