Полицаи и военни показаха спецтехника с благотворителна цел

18:27, 03 юни 17 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стотици варненци имаха възможност да разгледат отблизо военни, полицейски и противопожарни автомобили, специализирани и помощни средства на силовите структури. Техниката бе разположена край морска гара Варна, а в близост можеха да се видят и мощни мотори, дрифт и ретро автомобили.

Демонстрациите бяха част от благотворителната кампания „С обич за децата, в помощ на бащите герои“. С нея традиционно се набират средства в помощ на децата на загинали служители на МВР, Министерството на отбраната и Министерството на правосъдието.

Десетки детски състави и солови изпълнители се включиха в концерта, който съпътстваше демонстрациите. Той започна с националния химн в изпълнение на представителния духов оркестър на ВМС и малката Биляна, чийто баща също е загинал по време на служба.

 

Организатори на кампанията, която тази година се провежда за осми път, са синдикалните структури на служителите на МВР и затворите. Тя се осъществява със съдействието на Община Варна и Варненската и Великопреславска митрополия, в партньорство с ВМС и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Подкрепена е от Зоналния съвет на БФС, ОД на МВР, ГД „Охрана”, ГД „Изпълнение на наказанията”, Военна полиция, „Пристанище Варна“ ЕАД.

Лични средства за каузата дариха председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и варненските депутати Таня Петрова, Павел Христов, Нели Петрова, д-р Руслан Тошев, д-р Емилия Милкова и Владимир Вълев. Кампанията подкрепиха също областният управител Стоян Пасев, кметът на Варна Иван Портних, командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.
Кампанията продължава на 17 и 18 юни с благотворителен турнир по футбол на малки вратички, който ще се проведе на игрищата в двора на Техническия университет във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама