Тереза Мей: Данъчните планове не са се променили

18:03, 03 юни 17 / Свят 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският премиер Тереза Мей заяви, че данъчните планове на консерваторите не са се променили, след като военният министър Майкъл Фалън обяви, че няма да има увеличение на данъка върху по-високите доходи. Тя каза, че партията има "твърдо намерение да намали данъците върху обикновените работещи семейства", предаде ВВС, цитирани от БГНЕС.

Говорейки в Западен Йоркшир, премиерът каза: "Нашата позиция по отношение на данъците не се е променила“.

"Това, което хората ще знаят, когато отидат да гласуват в четвъртък, е, че консервативната партия винаги е била „за“ ниските данъци и нашето твърдо намерение е да намалим налозите за обикновените работещи семейства. Но когато хората идват да гласуват, те знаят, че имат избор между консервативната партия, която вярва в по-ниски данъци - и партията на труда, чийто манифест знаем, ще струва много на обикновените работници", посочи Мей.

По думите на Фалън хората с високи доходи нямат от какво да се притесняват. Той каза, че гласуването за консерваторите е "единственият начин" хората да бъдат сигурни, че данъкът върху доходите няма да бъде увеличен.

На въпрос дали високопоставени хора могат да гласуват с увереност за консерваторите следващата седмица, сигурни, че данъкът върху доходите им няма да се повиши, Фалън заяви: „Да. Ние не наказваме хората за успеха им, а напротив - искаме хората да запазят повече от приходите си“.

"Единственият начин да се уверите, че тези данъци няма да се повишат, е да гласувате за торите. Вече знаем, че вашият данък ще се увеличи, ако гласувате за лейбъристите в четвъртък“, посочи той.

Външният министър Борис Джонсън каза по-късно: "Ние ще се справим с данъчното облагане и нямаме абсолютно никакви планове за увеличаване на данъка върху доходите. Плановете ни са да намалим данъците“.

Според лидера на опозицията във Великобритания Джереми Корбин, консерваторите са в "хаос" над данъчните си планове.

"Един министър казва, че няма да има повече данъчни увеличения - може би евентуално намаление на данъците за най-богатите. Ттогава те не могат да отговорят на въпроса за увеличението на данъците за останалата част от населението", каза той, допълвайки: "Нека бъдем ясни - това, което лейбъристите предлагат, не е повишаване на данъците или увеличаване на националната застраховка, нито увеличение на ДДС за 95% от населението".

Корбин смята, че планираните повишения за по-високи доходи ще помогнат да се финансират милиарди паунди инвестиции за училища и разширяване на безплатната грижа за децата, в това, което нарича Програма на надеждата".

Междувременно партия „Либерални демократи“ обеща да увеличи данъка върху доходите с едно пени за подпомагане на Националната здравна система и в частност социалните грижи и психическото здраве.

Шотландската национална партия (SNP) твърди, че ще подкрепи идеята за повишаване на горната ставка на данъка върху доходите за тези, които печелят повече от 150 000 британски лири от 45 до 50%. Според тях няма да има увеличение в данъчното облагане на нископлатените, в националната застраховка или в ДДС.

Зелената партия пък иска да приложи данък върху имуществото върху най-богатите 1% и да въведе данък "Робин Худ" върху финансовите транзакции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама