Доставките на руски газ за Европа през януари-май 2017 г. са се увеличили с 13,5%

17:41, 03 юни 17 / Свят 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Доставките на газ по нефтопровода "Северен поток" през януари-май 2017 г. са се увеличили с 13,5% в сравнение със същия период на миналата година. Това съобщи днес председателят на Управителния съвет на "Газпром" Алексей Милер на Международния икономически форум в Санкт Петербург (SPIEF).

Страните обсъдиха работата на "Северен поток " и отбелязаха своя растеж. Данните за януари-май 2017 г. показват с 13,5% по-висока от сума спрямо първите пет месеца на 2016“, се казва в прессъобщение на доставчика. В допълнение, участниците в срещата оцениха сътрудничеството на цели компании по производствената верига, включително съвместна работа по добива на въглеводороди в Русия. След срещата, като се има предвид нарастващото търсене на руски газ в Европа, страните отбелязаха важността на проекта "Северен поток - 2".

Въвеждане на "Северен поток-2" е насрочено за края на 2019 г. Газопроводът трябва да премине по дъното на Балтийско море от руското крайбрежие до това на Германия. Новият тръбопровод ще удвои капацитета на първия "Северен поток".

Капиталовите разходи се оценяват на 8 млрд. евро, а общата стойност на проекта от гледна точка на финансиране е 9,9 млрд евро. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама