Класик OPEN AIR концерт на Пеещите фонтани с брас бенда на Опера Пловдив

17:28, 03 юни 17 25 538 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес от 19:30 часа брас-бендът на Опера Пловдив ще изнесе концерт на Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина. Програмата включва известни класически мелодии и евъргрийни. След концерта за 24 май това е второто събитие от поредицата „Класик OPEN AIR” с безплатни  концерти с класическа музика на трупата на Държавна опера – Пловдив.

 През последните 3 години обществения интерес към подобни прояви в град Пловдив се засили и изявите на Опера Пловдив на открито край  Пеещите фонтани, в Цар Симеоновата градина и Римския стадион се превърнаха в културна потребност. Идеята на КЛАСИК OPEN AIR е да представи  поредица от концерти на знакови открити пространства в град Пловдив в периода от май до септември 2017 година. Целта е програмата да се превърне в музикална традиция по подобие на редица европейски градове.

КЛАСИК OPEN AIR възражда поизоставена градска традиция като популяризира класическата музика сред максимално широк кръг пловдивчани и същевременно добавя допълнителна „културна стойност” на туристическите и исторически обекти. Рекламните усилия са поредицата да се превърне в още една предпоставка за развитие на културен туризъм в града.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама