386 споразумения за 2 трлн. рубли сключиха в Санкт Петербург

15:55, 03 юни 17 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Международният икономически форум в Санкт Петербург тази година събра повече от 14 хиляди участници, а според предварителните оценки в рамките на събитието бяха сключени 386 споразумения на стойност около 2 трилиона рубли. Това съобщи на заключителната пресконференция президентски съветник Антон Кобяков. Предаде БГНЕС.

"Броят на подписаните споразумения се увеличава от година на година“, коментира Кобяков, цитиран от ТАСС.

В рамките на събитието се проведе работна среща на председателя на Управителния съвет на “Газпром” Алексей Милер с българския министър на енергетиката Теменужка Петкова. Страните обсъдиха перспективите за развитие на сътрудничеството в газовата сфера.

Бе отбелязан ежегоден ръст на експортните количества руски газ за България, считано от 2013 година. Положителната динамика се запазва и през 2017 година. От 1 януари до 31 май обемът на доставките е нараснал с 14,5%, в сравнение с първите пет месеца на 2016 година. Отбелязано бе ползотворното сътрудничество между „Булгартрансгаз“ ЕАД и ПАО „Газпром“ по отношение на транзита на природен газ през България за трети страни, съобщиха от Министерството на енергетиката.

След срещата, Алексей Милер и Теменужка Петкова подписаха Пътна карта, съгласно която страните ще проучат въпроса за развитие на газопреносната инфраструктура на територията на България, при отчитане на правилата на ЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама