Отстраняват и бетонните основи на незаконните обекти на плаж „Слънчев бряг-север“

15:14, 03 юни 17 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължава премахването на незаконни обекти на Северния плаж в Слънчев бряг. В момента новият наемател "Булимпекс" отстранява от пясъчната ивица бетонните фундаменти, останали след принудителното събаряне на заведенията. Освен, че пречат на плажуващите посетители, незаконно поставените съоръжения са пречка за нормалното извършване на санитарно-хигиенните дейности на ивицата.

В това се увери министърът на туризма Николина Ангелкова, която пристигна днес отново на проверка. Тя инспектира лично и на място как вървят дейностите по разчистването на пясъка от десетките незаконни заведения и павилиони, изградени през изминали години.

Дейностите по разчистването ще продължат до понеделник, 5 юни, и ще бъдат възобновени след края на туристическия сезон, за да не се създава неудобство на почиващите в курорта. След края на лятото новият наемател обещава да премахне и последното незаконно заведение, наследено от предишния концесионер.

Според предварителните планове и поетите ангажименти от приемането на ивицата на 5 май, от пясъка трябваше да бъдат премахнати 1200 до 1300 кв.м. незаконно застроена площ. До момента обаче съборените обекти са с обща площ над 1600 кв.м. Събарянето на незаконни обекти започна на 13 май с бар "Бикини" и продължава до днес. Приоритетно бяха съборени тези заведения, които скриват гледката към морето.  

През този летен сезон цените на чадърите и шезлонгите на "Слънчев бряг-север" са с 2.00 лв. по-ниски - 8.00 лв. за чадър и 8.00 лв. за шезлонг.

Припомняме, че съгласно одобрените схеми допустимата площ за разполагане на обекти по плажа е 4600 кв.м., а извън тях са били надстроени още 8000 кв.м. Преди старта на акцията по събарянето фирмата наемател преброи общи 300 заведения и павилиони, работещи извън закона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама