Ръководство и треньор се обвиняват взаимно за изпадането на „Нефтохимик“

11:29, 03 юни 17 / Спорт 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ръководството и старши треньорът на „Нефтохимик“ влязоха в спор помежду си кой е виновен за изпадането на отбора от Първа лига след само година престой в нея. Снощи „шейховете“ загубиха баража срещу втородивизионния „Витоша“ от софийското село Бистрица с 0:1 и се простиха с елита.

Веднага след мача старши треньорът Христо Янев заяви, че чисто организационно клубът не е бил подготвен за Първа лига, имало е несигурност и играчите не са били спокойни. Някои фактори около клуба пречели и затова се стигнало до отпадането. Янев, за който стана ясно, че напуска „Нефтохимик“ още преди снощния мач, не каза нито дума за собствена вина за провала.

В отговор на заявеното от старши треньора, тази сутрин изпълнителният директор на клуба Николай Тодоров излезе с изявление, изпратено до медиите. В него той отхвърля провалът на „Нефтохимик“ да е заради лоша организация в клуба. Нещо повече – Тодоров директно намеква, че виновник за случилото се е именно Христо Янев.

„Жалко е да гледаш как един човек бяга от отговорността, която сам е поел и се страхува да погледне собствения си провал в очите. Организацията в клуба Е на ниво „А група“ и лично аз през цялата спортно-състезателна година – и като административен, и като изпълнителен директор, съм правил всичко възможно да поддържам това ниво“ – пише Тодоров. Той посочва, че въпреки несигурността във финансовото състояние старши треньорът, футболистите и служителите на клуба са получили всичките си възнаграждения в размера и срока, указан в договорите им.  

„Искам да призова старши треньора да обоснове твърдението си за недобрата организация, защото явно в неговото съзнание понятието „организация“ има други измерения… Ерата на недомлъвките за „Нефтохимик“ приключи. Време е всички да поемем своята отговорност“ – заявява Николай Тодоров.

Изпълнителният директор опровергава появила се информация, че си е подал оставката след снощния мач. Той ще направи това, ако не се даде никаква яснота около финансирането на клуба. Тодоров очаква ясен отговор по този въпрос в следващите дни от собствениците на ПФК „Нефтохимик“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама