Изборният ден от събранието на прокурорите за членове на ВСС протича нормално

11:17, 03 юни 17 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във втория ден от Общото събрание на прокурорите се провежда гласуването за избор на членове на ВСС. Изборният ден протича нормално, каза Стефани Черешарова, която е председател на избирателната комисия, предаде БГНЕС.

Кандидатите в изборната процедура са 12. Прокурорите избират от своя състав четирима членове на Висшия съдебен съвет за прокурорската колегия.

Изборният ден започна съгласно закона в 8 часа. „Към момента 1503 прокурори имат право на глас. 126 са заявили желание да гласуват с хартиена бюлетина, останалите прокурори ще гласуват чрез електронна бюлетина“, каза Стефани Черешарова. Изборният ден ще продължи до 18.00 ч.

По данни на ВСС към 10.00 ч. общата избирателна активност в Общото събрание на прокурорите за избор на членове на ВСС е 23,02 %. В избора чрез информационната система за електронно гласуване през интернет правото си на глас са упражнили 324 от прокурорите в страната, като избирателната активност е 23,53 %. С хартиени бюлетини на място в Съдебната палата са упражнили правото си на вот 22 прокурори, което е 17,46 % от заявилите желание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама