Предадоха на съд мъжа убил брат си в Търговище

10:56, 03 юни 17 25 499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура в Търговище внесе обвинителен акт срещу 33-годишния Ивайло за убийството на родния му брат, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. От там припомниха, че това престъпление  се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Подсъдимият живеел в жилището на родителите си в Търговище с майка си и по-големия си брат Стефан. Между двамата братя често възниквали конфликти, тъй като Стефан пиел. Заради това Ивайло настоявал батко му да напусне жилището. 

Вечерта на убийството Стефан се прибрал отново пиян. Останал в хола и  пускал силно музика от мобилния си телефон. Това било поводът за поредния скандал между мъжете. Майка им се опитала да спре конфликта, когато внезапно Ивайло взел кухненски нож и нанесъл силен удар в лявата част на гърдите на брат си. След това хвърлил ножа в хола и излязъл към входа на апартамента, като извикал на майка си да се обади на полицията. 

Тя  подала сигнал на телефон 112. Пристигнал полицейски екип, който установил, че пострадалият Стефан е в тежко състояние и повикал медицински екип, който отвел в болницата намушкания. Пострадалият починал малко след полунощ.

Съдебномедицинската експертиза посочила като причината за смъртта на 40-годишния мъж острата кръвозагуба, тъй като ножа, проникнал в гръдната и коремната кухина.  


Делото срещу Ивайло Ст. е насрочено за разглеждане на 27 юни в Търговищкия окръжен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама