Хойт Брайън Ий: Очакваме Македония да реши проблемите със съседите

10:19, 03 юни 17 / Свят 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Макар да имаше трудни моменти като събитията в парламента през април, които бяха преодолени, въпреки закъсненията и несигурността, сега Македония има правителство и това е много положителна стъпка. В същото време това е и добър пример за останалата част от региона за това как трудностите и кризите могат да бъдат преодолени с политическа воля.

Това заяви в интервю за босненската редакция на „Гласът на Америка“ Хойт Брайън Ий, заместник-помощник на държавния секретар на САЩ по европейските и евроазиатските въпроси.

Помолен за коментар след гласуването на новото правителство в Македония, той заяви, че решението на президента Георге Иванов да връчи мандата на Заев е "показател, че демокрацията в Македония е здрава и стабилна".

Върховният представител на Държавния департамент каза, че се очаква от новото правителство да бъде в добри отношения с международната общност, Европейския съюз, САЩ и държавите, които са дългогодишни партньори на Скопие, в посока провеждане на необходимите реформи.

„Македония трябва да реши проблемите със съседите, включително с Гърция. Целта е постигане на споразумения, които биха деблокирали пътя на страната към евроатлантическата интеграция“, каза Ий.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама