Програма за чист въздух започва в Гълъбово

10:18, 03 юни 17 25 520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Община Гълъбово Николай Тонев подписа в Министерството на околната среда и водите, инвестиционен проект на стойност 150 294 лв.

 С него се обновява програмата за намаляване нивата на замърсителите в атмосферния въздух и достигане на установените норми за вредни вещества в община Гълъбово, както и  планиране на адекватни мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух, които да доведат до постигане на определените норми по показател фини прахови частици  и серен диоксид.

Програмата ще помогне да се изпълни стратегическата цел – създаване на здравословни условия за живот на населението и опазване на околната среда.

Времето за изпълнение на поректа е 18 месеца.

Сумата се отпуска безвъзмездно по оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.”.

Със средствата ще се извърши оценка на качеството на въздуха. Ще се анализират източниците на замърсяване и ще се предложат конкретни мерки за подобряване чистотата на въздуха.

Проектите се реализират по процедурата "Разработване/ Актуализация на общинските програми за качеството на атмосферния въздух", която е с бюджет 3 млн. лв.

Подобряването на качеството на атмосферния въздух е от особена важност в политиките за опазване на околната среда. Предстои създаване на работна група между Министерството на околната среда и водите, Министерството на вътрешните работи и Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за набелязване на мерки за трайното решаване на проблема с фините прахови частици в цялата страна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама