Фестивал за стара градска песен „Подари ми море“ се провежда в Крапец

09:41, 03 юни 17 25 1164 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В хотелски комплекс „Яница” с. Крапец, община Шабла днес в 11 часа се открива Фестивал за шлагерна и стара градска песен ”Подари ми море”, съобщиха от общинската администрация в Шабла. Той се провежда днес и утре.

За поредна година музикалният форум с дъх на море ще събере състави от цялата страна, които вдъхновени от полетата на Добруджа и цъфналите розови градини на комплекс „Яница”, ще представят емблематични шлагерни и стари градски песни. Над 35 са заявилите участие. Специални гости на първата вечер от фестивала ще бъдат групите „Палитра” и „Бялата лястовица”, както и една от емблематичните за нашето време представителки на жанра – Бони Милчева.
Организатори са общините Шабла и Генерал Тошево, НЧ ”Светлина 1941” гр. Генерал Тошево, НЧ ”Зора 1894” гр. Шабла, НЧ ”Отец Паисий 1897” с. Спасово и хотелски комплекс „Яница” с. Крапец.

Целта на фестивала е да популяризира и съхранява традициите на българската шлагерна и стара градска песен, което ще допринесе за създаване на приемственост между поколенията изпълнители. По регламент във фестивала могат да участват само самодейни колективи, вокални групи, дуети и индивидуални изпълнители към народни читалища, организации и творчески клубове, без възрастови ограничения. Фестивалът има конкурсен характер и награден фонд. Изпълненията ще бъдат оценявани от тричленно жури. Ще бъдат присъдени по три награди за групи, дуети и индивидуални изпълнители, награда на публиката, награда „Откритие на фестивала” и Специална награда на комплекс „Яница” с. Крапец.

Всички участници ще получат диплом и грамота за участие във фестивала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама