Показват военна и полицейска техника край морска гара Варна

09:38, 03 юни 17 / Любопитно 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Благотворителен концерт и демонстрация на военна и полицейска техника предстоят днес във Варна в помощ на децата на загинали служители на МВР, Министерството на отбраната и Министерството на правосъдието. Те ще се проведат в зоната за обществен достъп край морската гара след 11 ч.

Там ще бъдат изведени за разглеждане специализирани автомобили, сред които „Пустинните котки“ на Военната полиция, противопожарни автомобили, конвойни коли на Главна дирекция „Охрана“ и автомобили на жандармерията. Ще бъдат показани още и униформи, водолазно оборудване, помощни средства за задържане, конвоиране и средства за лична защита. За първи път се очаква да бъдат изведени и катери на „Гранична полиция“ и ВМС.

Концертът включва изпълнения на представителния духов оркестър на ВМС, мажоретния състав на училище „Пейо Яворов“, малки певци и инструменталисти, детск и танцови формации, гайдарския състав „Диньо Маринов“ и др. Традиционно към тях ще се присъедини и секретарят на Българската айкидо федерация сенсей Николай Димитров. Предвидени са също ролеви игри за най-малките и конкурс за детска рисунка на асфалт.
С това кампанията „С обич за децата, в памет на бащите герои“ не приключва. Част от нея е и предстоящият благотворителен футболен турнир, който ще се проведе на игрищата на Техническия университет на 17 и 18 юни. Записването на отборите за участие продължава до 12 юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама