Над 200 лекоатлети от България ще участват във финали от „Ученически игри“ в Сливен на 3 и 4 юни

07:53, 03 юни 17 25 553 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Републиканските финали по лека атлетика на „Ученически игри 2016/2017“ в групите на 8-10 клас, момичета и момчета, ще се проведат в Сливен на 3 и 4 юни. В тях ще участват най-добрите училищни отбори по лека атлетика, победителите от всяка една от 4-те зони в България. Проявата се организира от Министерството на младежта и спорта, Българската асоциация „Спорт за учащи“, Министерството на образованието и Областен клуб „Спорт в училище-Сливен“.

Заявки са подали около 200 състезатели от 20 отбора от страната. Игрите ще бъдат официално открити в 9 ч. на 3 юни на стадион „Хаджи Димитър“, с първите стартове на 100 м гл. бягане. Останалите дисциплини, в който ще се състезават атлетите, са скок на дължина, скок на височина, тласкане на гюле, 200м, 400м , 800 и 1500 метра.

Сливен ще бъде представен от ПМГ "Добри Чинтулов". Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. Те са част от държавната политика за организиране и провеждане на състезания за развитие на индивидуалните способности и дарования, както и дееспособността на учениците в областта на спорта.

Най-добре представилите се отбори от финалните състезания имат възможност за участие в Световните ученически първенства, организирани от Международната федерация за ученически спорт.

Отборът по лека атлетика за девойки – 8-10 клас на ППМГ „Добри Чинтулов” е миналогодишен републикански шампион от надпреварата на Ученическите игри и спечели правото да вземе участие на Световното първенство във френския град Нанси от 24-ти до 30-ти юни.

За предстоящото участие Сливенска община осигури на отбора 2500 лв.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама