Изборът за нов директор на ФБР е пълен "хаос"

04:43, 03 юни 17 / Свят 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Доналд Тръмп продължава да търси човек, който да заеме поста на уволнения преди три седмици директор на ФБР Джеймс Коми. Запознати с процеса обаче определят действията и подбора на президента като "хаотични", предава "Ройтерс", цитирана от БГНЕС.

Информацията е подадена от трима приближени на трима от вече интервюираните кандидати за работата. Според всички тях срещите са продължавали само 10-20 минути в присъствието на американския президент, вицепрезидента Майк Пенс и главния прокурор Джеф Сешънс, като всичките са се откроявали с липсата на конкретна цел. Според един от източниците на агенцията няма "ясна рамка или логика зад това кой бива интервюиран и за какво". Друг пък споменава, че в едно от служебните интервюта Тръмп почти не е задавал въпроси, а разсеяно е говорил за себе си през цялото време.

Белият дом отказа да коментира характера на провежданите събеседвания.

Вчера говорителят на ведомството Шон Спайсър съобщи, че срещите с потенциалните кандидати ще продължат, но уточни, че няма да бъде посочен краен срок за излъчване на окончателната номинация. Изявлението идва няколко седмици, след като самият президент съобщи, че е "много близко" до това да направи своя избор за кандидат-директор на ФБР. Тогава името на сенатора Джо Либерман се спрягаше за печелившо. Той обаче се оттегли от надпреварата седмица по-късно, на 25 май. Представителят на републиканците Трей Гоуди също беше фаворит, но на 15 май той заяви, че "не е заинтересован от длъжността" Ден по-късно сенаторът Джон Корнин също заяви, че предпочита да остане на длъжността си в Конгреса. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама