Путин смята, че намесата в американските избори е дело на американски, а не на руски хакери

02:44, 03 юни 17 / Свят 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският президент Владимир Путин изрази мнение, че опитите за намеса в президентските избори в САЩ са всъщност дело на американски хакери, които се опитват да натопят Русия. Това заяви днес държавният глава в интервю за американския телевизионен канал "Ен Би Си Нюз", цитиран от БГНЕС.

"Хакерите могат да бъдат навсякъде. Могат да бъдат в Русия, в Азия... дори и в Америка, Латинска Америка. Може дори да има хакери в САЩ, които изключително умело и професионално да са прехвърлили вината, така да кажем, на Русия. Можете ли да си представите нещо подобно? По време на политическа битка? Аз мога", коментира Путин вчерашното си изявление относно намесата на Кремъл в развоя на миналогодишните президентски избори в САЩ.

Припомняме, че в четвъртък руският президент нарече обвиненията за намеса на Русия в американските избори "вредни брътвежи" и дори ги сравни с антисемитизма.

„Няма нищо независимо и дори последните кадрови назначения във вашите спец служби говорят за това, че има предпочитания. Затова ми се струва, че трябва да се сложи край на тези безполезни, вредни брътвежи”, каза Путин. Той призова още САЩ да помислят за началото на нормално сътрудничество с Москва, а не постоянно да обвиняват Русия за своите грешки.

„По-лесно е да се каже, че ние не сме виновни, виновни са руснаците – те се месиха в нашите избори, а ние сме добри. Това ми напомня на антисемитизма: евреите са виновни за всичко, нищо не можем да направим, а евреите са виновни”, каза иронично Путин. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама