Франция "поправи" видеото на Белия дом за Парижкото споразумение

02:29, 03 юни 17 / Свят 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френското външно министерство направи нетипчна проява, като "поправи" твърденията на американския президент Доналд Тръмп относно вредите от Парижкото споразумение за климата.

В "Туитър" ведомството публикува днес видеоклип, който представляваше шеговито, но все пак доста смело публично опровержение на изявлението Тръмп.

При това включвайки саркастичния хаштаг "Да направим планетата си отново велика".

То се появи в отговор на публикацията "Парижкото споразумение е лоша сделка за американците", която в четвъртък Белия дом пусна в същата социална мрежа. Към нея бе прикачено видео, което посочваше, че споразумението "подкопава" американската конкурентоспособност и унищожава работните места на американските граждани. Освен това във видеото се заявяваше, че това е "зле договорена" сделка от страна на бившия президент Барак Обама, която почти няма полза.

Днес френското министерство на външните работи реши да използва същия похват, за да опровергае "фактите", изтъкнати от Белия дом. Например в своето видео то показва, че големи компании като ExxonMobil и "Майкрософт" всъщност вече са заявявали несъгласието си с теорията, че Парижкото споразумение би повлияло негативно на работните места на американците. Освен това се цитира и един от най-добрите университети в света - Масачузетският технологичен институт, според който е наложително да се започне борба срещу вредните емисии.

Освен с нестандартно шеговития си и саркастичен тон, видеото предизвика интерес и заради употребата на английски език в него. Особено предвид факта, че Франция е известна със своя шовинизъм и държи на това държавните й глави да говорят само на френски. Правило, което вече започна да се "заобикаля" от новоизбрания френски президент Емануел Макрон, след като в четвъртък той отправи критика към решението на САЩ и то на английски. Във видео изявлението си той покани американските бизнесмени, учени и граждани, които не споделят възгледите на Белия дом, да се преместят във Франция, за да "работят заедно по решението на климатичната криза".

"Във Франция те ще намерят нов дом", обеща им Макрон. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама