„Тигрите на Бойко“ изхвърлиха „Нефтохимик“ от Първа лига

07:00, 03 юни 17 / Спорт 25 558 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Нефтохимик“ изпадна от Първа лига. Бургазлии изгубиха баража за оставане в елита от третия във Втора лига отбор на „Витоша“ (Бистрица). Познатият с прозвището „Тигрите на Бойко“ тим (заради игралия преди време в него премиер Бойко Борисов) надхитриха „шейховете“ и ще играят в елита.

През първото полувреме бургазлии доминираха и пропуснаха няколко чисти положения за гол. В 22-ата минута Костадин Хазуров прати топката в мрежата, но съдията отмени попадението заради извършено нарушение. Четири минути по-късно голям пропуск направи Галин Иванов. Футболистът на „шейховете“ навърза защитата на противника, но след като се озова на стрелкова позиция стреля слабо в ръцете на вратаря. В 30-ата мин. Мариян Огнянов шутира отдалече, но защитник изби топката в ъглов удар. В 33-ата мин. Хазуров изведе Огнянов сам срещу вратаря, но той стреля встрани от вратата.

Единственото по-опасно положение, което създадоха футболистите на „Витоша“ през първите 45 минути на мача, бе в 19-ата мин. Ангел Стоянов получи топката пред наказателното поле, но стреля в тялото на вратаря Янко Георгиев.  

Второто полувреме отново започна с натиск на бургазлии. В 47-ата мин. Яни Пехливанов центрира опасно от аутлинията и топката отиваше към главата на Георги Хашев на опразнената врата, но в последния момент Йордан Върбанов изби в корнер. Две минути след това вратарят на „Витоша“ изби удар на Мариян Огнянов от границата на наказателното поле.

„Тигрите на Бойко“ сътвориха опасна възможност в 55-ата мин., когато Пол Отофе центрира към Кристиян Кочилов, който стреля с глава и топката мина на сантиметри от вратата. Само 3 минути по-късно бистричани вкараха своя „златен“ гол. Ангел Стоянов центрира перфектно в наказателното поле, където Пол Отофе се беше вклинил между двамата централни защитници и с глава прониза Янко Георгиев за 1:0.

След попадението „Нефтохимик“ сякаш се срина психически. Старши треньорът Христо Янев започна да прави смени, а „Витоша“, понесла се на крилете на вдъхновението, сътвори още едно стопроцентово положение за гол в 74-ата мин. Голмайсторът Отофе стреля с пета, но топката излезе в аут.

Бургазлии вече като че ли бяха изгубили вяра, че ще обърнат резултата. Галин Иванов се опита да изпроси дузпа в 83-ата мин., но реферът не отсъди 11-метров наказателен удар.

Едногодишното присъствие на „Нефтохимик“ в Първа лига приключи в 95-минута, когато съдията свири края на мача.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама