Батик изложба „С дъх на цветове”, откриха в Търговище

07:00, 03 юни 17 / Култура 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Клуб „Батик“ с ръководител Славка  Георгиева, откри  годишна изложба, наречена „С дъх на цветове”. Експозицията може да се разгледа във фоайето на Младежкия дом в Търговище. Тя включва творби на 19 деца и младежи, създадени в техника батик през изминалия творчески сезон.

Ръководителят на клуба Славка  Георгиева сподели с присъстващите радостта си от успехите на децата през изминалия творчески сезон, удовлетворението си от задълбочената им работа в ателието и от участието им в "Изложение Търговище", където клубът има ежегодно шатра, в която членовете му показват и предлагат свои творби. 
 
Много нови успехи, упоритост и вдъхновение пожела на Клуб "Батик" директорът на Младежкия дом Даниела Марчева. Тя поздрави децата и младежите от клуба за добрата работа и постигнатите отличия и връчи на техния ръководител Славка Георгиева колективните награди от изминалия творчески сезон. 

След това бяха раздадени индивидуалните награди, спечелени от възпитаниците на клуба от национални и международни конкурси, през годината. Невена Андонова спечели право на самостоятелна изложба през следващия творчески сезон, а Селин Дауд право на едномесечно безплатно посещение в клуба. Останалите деца получиха грамоти за активно участие в презентиране на детското изкуство по време на 240 Пролетен панаир, за приятелство и принос в обучението на малките, за старание и прецизност в усвояване на техниката батик. 

През тази година Клуб "Батик" изпрати абитуриент - Мариела Петкова. Тя получи грамота за цялостна творческа дейност и принос в популяризирането на техниката батик. Даниела Марчева и Славка Георгиева й пожелаха много успехи занапред и винаги да си спомня творческия път и успехите, постигнати в клуба. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама