Бивш шеф на общинско търговско дружество осъди Общината

16:27, 30 май 17 25 579 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият управител на „Общински пазари – Шумен“ ЕООД Тодор Тодоров спечели дело срещу Общината като я задължи да му изплати 13 932,56 лева. Това е сумата за неползвани полагаеми отпуски.

От общинската каса в полза на Тодоров ще излязат още 1 589, 70 лева за направените по делото разходи, става ясно от Решение на Шуменския районен съд по гражданско дело 2984/2016г.

От решението е видно, че в исковата си молба ищецът Тодоров е посочил, че през периода 01.01.2010 г. до 10.09.2016 г. е изпълнявал без прекъсване длъжността „Управител“.

С анекс сключеният договор за управление е прекратен, поради обявяване на дружеството в ликвидация и назначаването на ликвидатор.

В договора е предвидено правото на ищеца да ползва платени неприсъствени дни, извън празничните и почивни дни за една календарна година.

Съдът предвид установеното от фактическа и правна страна стига до извода, че ответникът остава да дължи на ищеца като обезщетение още 876,56 лева.

Решението подлежи на въззивно обжалване пред Шуменски окръжен съд в двумесечен срок.

„Потърсих своите права в съда. Това не е геройство, нито съм мислил, че това може да се случи. В личностен план няма за какво да съм удовлетворен“, заяви бившият шеф на общинското дружество в ликвидация.

Не съм се чувствал добре от това, че се наложи да заведа дело в съда, каза още той. И уточни - заведох дело срещу дружество, което съм управлявал 8 години.

Засега не е ясно дали Община Шумен ще обжалва решението на съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама