Двойно повече пари е заделила Община Шумен за тазгодишния детски празник

12:42, 30 май 17 25 651 Шрифт:
Автор:

Двойно повече пари от обичайното е заделила Общината за организиране на проявите за Международния ден на детето – 1 юни в Шумен. Тази година сумата е в рамките на 6 000 лева. Това оповести днес на брифинг ръководителят на дирекция „Култура” Десислава Златева.

Проявите ще протекат на четири основни места – Градската градина, Студентския парк, Младежкия дом, Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”, а бизнесът в Шумен е организирал празник за децата от квартал „Боян Българанов”.

За първа година децата ще участват в томбола за два велосипеда. Първият ще бъде разигран на празненството в Градската градина, а втория по време на програмата в Студентския парк, където атракциите започват в 17.30 часа.

Празникът на 1 юни започва в Градската градина. Там родители, баби и дядовци ще посрещат децата с кошници пълни с късмети. На централната алея ще се проведе конкурсът за рисунка на асфалт. Той ще премине под мотото „Моите детски мечти”. Организаторите ще устроят и три ателиета – бодиарт, изработка на хартиени фигури (оригами) и маски.

Водещ на детското караоке ще бъде Панайот Калудов. В Градската градина ще има още детско ретро фото с костюми, арт ателиета и кът за тихи игри. Уменията си ще демонстрират възпитаниците от Школата по дърворезба и каратеките на Даниел Димитров.

В 15.30 часа младите дърворезбари ще прекрачат прага на новата си база в къща „Братя Бучевинови” във Възрожденския комплекс на Шумен.

В програмата на празника на различните сцени в града ще участват децата от всички танцови и музикални клубове към Младежкия дом в Шумен.

Кино „Латона” също се включва в детския празник, като от 10 на 1 юни отваря врати за безплатна прожекция на „Смърфовете” за всички малчугани от града.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама