С месеци бавят операция на дете, болно от сколиоза

12:30, 30 май 17 25 605 Шрифт:
Автор:

Операция на 14 годишно дете от Шумен, болно от сколиоза не може да бъде извършена заради формалности в Закона за обществени поръчки. Тези свои притеснения е споделил в приемната на депутата от ГЕРБ д-р Румен Генов бащата на момичето. Двамата се срещнаха в областния офис на партията.

С болка бащата е споделил още пред народния представител, че изкривяването на гръбначния стълб на дъщеря му е от 107 градуса и единственото решение е поставяне на специални импланти. Фондът за лечение на деца може да заплати операцията и е одобрил детето. Но интервенцията се бави поради разминаване на правилата за работа на институцията. И основно в Закона за обществените поръчки.

Д-р Генов е уверил бащата, че ще постави въпроса за болното дете пред Здравна комисия вн Народното събрание.

Сколиозата е прогресивно развиващо се заболяване, което причинява изкривяване на гръбначния стълб. Може да засегне хора от всички възрасти, а не само деца и младежи.

Народният представитетел проведе своята първа открита приемна за граждани при изключителен интерес. Разисквани бяха теми за състоянието на здравеопазването в Шуменска област, както и проблеми, свързани с профилактични прегледи и Здравната каса, съобщиха за Топновини.бг от областния офис на партия ГЕРБ.

Снимка: ПП ГЕРБ

И въпросите, които вълнуват посетителите на приемната ще бъдат поставени в Здравната комисия. Д-р Генов е споделил, че откритите приемни на територията на областта с повече хора, могат да спомогнат за намиране на реални решения на проблемите им.

Народните представители от ГЕРБ ще проведат приемни за граждани отново на 5 и 19 юни, от 15.00 и 17.00 часа в областния офис на партията, в сградата на бившата проектантска организация на ул. „Съединение“№ 107, ет.3 в Шумен.

Предварително записване за срещите може да бъде направено на телефоните: 0878 564 691 и 0897 678 706.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама