Хуан Мартин дел Потро вгорчи рождения ден на Григор Димитров

23:11, 15 май 17 / Спорт 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Григор Димитров в навечерието на 26-ия си рожден ден загуби от Хуан Мартин дел Потро в двубой от първи кръг на Откритото първенство на Италия в Рим, предаде БГНЕС. Първата ракета на България започна добре мача и спечели първия сет с 6-3, но загуби следващите два с 2-6, 3-6.

След равностойно начало на мача Гришо направи пробив в шестия гейм и поведе с 4-2, след което го затвърди без проблем – 5-2. Последва сервис гейм на нула за Дел Потро, но Димитров стори абсолютно същото и спечели сета с 6-3.

Вторият не започна никак добре за хасковлията – Дел Потро поведе с 4-0 с два пробива, но Димитров върна единия от тях в петия гейм и прекъсна серията на съперника си – 4-1, а после взе собственото си подаване – 4-2. Дел Потро взе на нула следващия си сервис гейм и дръпна с 5-2, а след това поведе с 40-0 и се възползва от втория си сетбол, за да изравни резултата. В решителния трети сет битката отново бе равностойна и в първата му половина резултатът бе равен 3-3. В седмия гейм пред българина се откриха две възможности за пробив, но Дел Потро спаси и двата брейкбола. В ответния гейм пък Дел Потро имаше възможност да пробие, а Григор не издържа на напрежението и загуби подаването си – 5-4, а в ответния гейм не успя да върне пробива и напусна победен корта след два часа и осем минути игра.

Досега Григор и южноамериканецът се бяха срещали четири пъти и Дел Потро бе спечелил всичките срещи, а днес отново стигна до успеха срещу първата ракета на България, който във вторник навършва 26 години. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама