Столична община ще връчи стипендии на ученици за високи постижения в областта на спорта

19:49, 15 май 17 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По повод Деня на Българския спорт, Столична община организира церемония за връчване на стипендии на ученици за високи постижения в областта на спорта. Тя ще се състои на 17 май в сградата на общината. 

Церемонията се реализира в подкрепа на кампанията „София – Европейска столица на спорт 2018 г.” и включва участие на над 60 спортисти, ученици и носители на стипендията, гости от РУО – София – град и Столичен общински съвет. 

Стипендията е учредена с през 2012 година и има за цел да отличи ученици, извоювали призови места на Световни, Европейски и Балкански първенства от олимпийски видове спорт от всички възрастови групи. За пета поредна година Столична община предоставя еднократна стипендия на ученици и младежи от столични училища, на възраст 1-12 клас, завоювали престижни отличия на Световни, Европейски, Балкански първенства и международни турнири от над 40 вида спорт /олимпийски и извънолимпийски/.

Специална стипендия ще получат студенти от Българска Параолимпийска асоциация за престижни отличия. За тази година са определени 65 финансови награди за ученици и младежи, завоювали отлични постижения в областта на спорта.

Кметът на Столична община – г-жа Йорданка Фандъкова, г-н Елен Герджков – председател на Столичен общински съвет и легендата на спортната гимнастика - Йордан Йовчев ще връчат стипендиите на отличилите се спортисти и награди за директори на столични училища.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама