Наркотик за 1,1 млн. лв. е задържан на Малко Търново

19:36, 15 май 17 25 831 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пратка с 35 килограма амфетамин е задържана в събота на митнически пункт Малко Търново, съобщиха от МВР. Дрогата, чиято стойност се изчислява на 1,1 млн. лв., била скрита в тайници в купето и багажника на лек автомобил, пътуващ към Турция. Шофьорът, 48-годишен криминално проявен мъж от Исперих, е задържан. По първоначални данни амфетаминът е бил предназначен за Близкия изток.

Друга пратката дрога е задържана вчера сутринта на Капитан Андреево. 66-годишен мъж, който пътувал в автобус от Турция, обявил, че пренася фаянсови плочки. При  проверката се оказало, че кашонът е пълен със 17 кг хероин на обща стойност 1,2 млн. лв. Мъжът, който има присъда за трафик на хора през границата, е арестуван.

Подробности по проведените операции оповестиха главният секретар на МВР гл.комисар Младен Маринов, Дарина Славова – зам.-окръжен прокурор на Хасково, Росица Дапчева – зам.-окръжен прокурор на ОП-Бургас и Георги Костов – директор на Агенция „Митници“ .

Маринов и Костов подчертаха, че противодействието на контрабандата остава приоритет на МВР и Агенция „Митници“. Те единодушно завиха, че без постигнатото добро сътрудничество и упорита работа би било невъзможно постигането на желаните резултати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама