Четирилентовият път до Слънчев бряг – приоритет на депутатите от ГЕРБ-Бургас

18:36, 15 май 17 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Искаме да утвърдим Бургаска област като най-атрактивната на територията на страната. Ще работим и с колегите от другите политически сили, за да можем да реализираме идеите, които имаме. Това обяви депутатът от ГЕРБ – Бургас Димитър Бойчев на среща с журналисти. „Ще търсим съдействие не само в управляващия формат – ГЕРБ – Патриоти. Само по този начин може да има едно добро развитие за регионите. Всички трябва да се обединим. Продължаваме да работим по важните проекти”, допълни Бойчев.

По думите му, важно за развитието на туризма е доизграждането на четирилентовия път Бургас – Слънчев бряг. „Следващата седмица ще се срещнем с министър Николай Нанков, за да обсъдим този наистина важен проект“, каза още Димитър Бойчев.

За по-строг контрол на източниците на замърсяване се обяви Ивелина Василева. „За нас принципът винаги е бил – Бургас преди всичко. Ще продължаваме да работим по приоритети, които заявихме по време на предизборната кампания. Резултатът, които имахме на изборите, е най-добрият от 2009 година насам. Това е огромна отговорност. Народното събрание вече работи, Бургас има своето представителството в парламента и изпълнителната власт“, каза Василева, която е председател на Комисията по околна среда и води в парламента и зам.-председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.

„Започнахме работа веднага с временната комисия за обследване на случаите на неизплатени заплати. Случаите не са малко, но като председател на тази комисия ви уверявам, че успяхме с колегите от всички партии, въпреки че нашия предмет не изисква законодателно решение, да изготвим такова“, обяви и депутатът от 2-ти МИР – Бургас Диана Йорданова. В този мандат тя е зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси и член на Комисията по вероизповеданията и правата на човека. Йорданова каза още, че в средата на юни ще излязат със законодателна инициатива по отношение на заплатите.

Депутатът Диана Саватева обяви, че ще работи за ускоряване на процедурата за разкриване на филиал на Националната художествена академия в Бургас като зам.-председател на постоянната комисия по култура и медии в парламента. „Досега от ГЕРБ – Бургас не е имало участие в тази комисия. Дадох си сметка, че тя съдържа две комисии в себе си. Културата е доста сериозен ресор, медиите също. Поемам като мой ангажимент да популяризирам и конкурса за млади автори „Петя Дубарова“. Обществен ред и вътрешна сигурност е друга комисия в която членувам. Доста информация имам като журналист, работил по криминални теми. Смятам, че ще бъда полезна в нея. Мерките по време на туристическия сезон, вероятно ще бъде темата на първото заседание на комисията“, каза Саватева.

Ася Пеева е член на Комисията по образованието и науката и Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите. Тя обърна внимание, че в сферата на образованието са поети много ангажименти. На първо време предстои преразглеждане на системата на делегираните бюджети.

Най-новият депутат в групата на ГЕРБ-Бургас Галя Василева ще работи в Комисията по политиките за българите в чужбина и Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата. Василева подчерта, че за нея ще бъде приоритет и развитието на политиките за младите хора.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама