Поморие вече не иска да е стопанин на Военния санаториум

17:43, 15 май 17 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общинската администрация в Поморие се отказва от намерението си да стопанисва Болницата за долекуване, продължително лечение и рехабилитация „Св. Георги“ в Поморие, известна като Военния санаториум. Това съобщи кметът Иван Алексиев на пресконференция в Бургас.

На 13 май се навършиха 100 дни, откакто лечебното заведение спря да работи и да обслужва пациенти, a 72 души останаха без работа. Причината санаториумът да затвори врати беше решение на Министерски съвет, с което той трябваше да бъде изключен от активите на ВМА и да премине в активите на дружество „Вита” – Велинград.

Към момента такова прехвърляне не е извършено, а колкото повече време минава, толкова повече инсталациите и сградният фонд са обречени на разруха.

Иван Алексиев заяви, че ще поиска подновяване на акта за дарение, с който Анхиалска община дарява лечебницата на държавата. В писмо до настоящия министър на отбраната ще бъде поискана и вътрешна проверка по случая, както и предприемане на адекватни действия за спасяването на санаториума.

„Имотът е дарен на държавата и през цялото време ние отстояваме именно това решение – не да премине в частно търговско дружество, не да си го вземе общината, а да бъде запазен според волята на дарителя от уважение към армията, към патрона на града ни и към предците ни”, добави Алексиев.

Поморийският кмет търси отговор на въпросите къде е потънала сумата от 1 млн. лева, която беше даден на „Вита” за ремонт на Военния санаториум. Парите изразходвани ли са и защо за 3 месеца не е направена и една стъпка, за да стартират процедурите за избор на фирма, която да извърши строително-монтажните работи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама