ОУ„Елин Пелин“ в Стражец чества 100-годишния си юбилей на „Абритус“

17:13, 15 май 17 25 707 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всички ученици от училище „Елин Пелин“ в разградското село Стражец, техните учители, много родители и гости празнуваха 100-годишен юбилей на училището по нетрадиционен начин на територията на Археологическия резерват „Абритус“ в Разград, съобщават от пресцентъра на общината.

 

 Карнавалът на приказките потопи децата и гостите в света на приказките на Елин Пелин. Като истински артисти малките ученици представиха драматизация на приказката „Дядовата ръкавичка“, също и на „Сливи за смет“, по нов съвременен, забавен прочит „Дядовата ръкавичка“.

Изгледната площадка в историческия резерват се превърна в театрална сцена и за младите таланти – певци и танцьори, които впечатлиха гостите с усърдието, което вложиха в представянето си. Децата имаха възможност да разгледат новосъздадения Интерактивен музей, да се забавляват на воля, да изграждат нови приятелства.

 

Отбелязването на юбилейната годишнина на училището в с. Стражец е част от съвместните инициативи с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в общите  усилия за развиване на умения и нагласи за отхвърляне на насилието като средство за общуване и начин на поведение.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама