Четирима медалисти от арт-школа "Колорит" посветиха успеха си на празника на Плевен

17:11, 15 май 17 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Децата от плевенската арт-школа "Колорит" посветиха поредните си световни отличия на днешния празник на Плевен - 15 май. Това съобщи ръководителят на школата Майя Ананиева. Възпитаниците на Ананиева са получили един златен и три сребърни медала на 29-тия световен конкурс за рисунка в Турция. На Майа Ананиева е присъдена почетна награда, школата е получила и  8 специални награди. 

В конкурса са взели участие хиляди малки художници от цял свят, затова според  Ананиева  плевенската школа е постигнала триумфален успех. 

Носители на отличията са 9-годишната  Калина Христова, която получава златен медал.  Николай Спасов /6 г./, Никола Ангелов /12 г./ и Александра Митева /13 г./ са сребърни медалисти. 

Световният художествен конкурс е организиран в историческия град Газиантеп. Участвали са художници от 4 до 19 години от 21 държави. Организаторите вярват, че културният обмен между децата на света и създаването на културни мостове между нациите ще подобрят световния мир. Хиляди рисунки са отразили творческото въображение и мечтите на децата. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама