Ангелкова прие заместник-министъра на външните работи на Азербайджан

16:57, 15 май 17 / Политика 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща със заместник-министъра на външните работи на Република Азербайджан и главен преговарящ на страната с ЕС г-н Махмуд Гулиев. На срещата присъства и посланикът на Азербайджан в България Н. Пр. Д-р Наргиз Гурбанова. Това информира БГНЕС.

Сред дискутираните теми бяха мерките за увеличаване на двустранния туристопоток и варианти за улесняването на визовия режим. Стана ясно, че двете страни ще работят за разработването на програма за използване на възможностите на българските СПА и балнео продукти от граждани на Азербайджан.

Министър Ангелкова информира Махмуд Гулиев, че по време на 105-тата сесия на СОТ в Мадрид е провела разговор с колегата си Абулфаз Гараев, министър на културата и туризма на Азербайджан и вече е отправила покана за посещение у нас.

Заместник-министър Гулиев изтъкна факта, че тази година България и Азербайджан празнуват 25-годишнина от установяването на дипломатически връзки помежду си. Предстои да бъдат обсъдени възможности за провеждането на общи събития по този повод.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама