Близо 500 участници от област Добрич участваха в кампанията „Заедно за Европа“

16:38, 15 май 17 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Със спортно-образователна надпревара и стрийт-арт рисуване на стълби завършиха проявите в Добрич от националната кампания „Заедно за Европа“, съобщиха от Областния информационен център.

 

80 ученици от 5 до 7 клас се включиха в шестте спортно-образователните игри по време на които всички отбори демонстрираха умения и знания, свързани с Европа. Победители в надпреварата бяха СУ „Димитър Талев“ от Добрич, които се класираха на първо място. Втори са ОУ „Христо Смирненски“ от Генерал Тошево, а трети - СУ „Йордан Йовков“ - Тервел. Отборите бяха отличени с грамоти, всички получиха тениски и раница с логото на центъра, а първите три отбора получиха торти и рекламни материали, осигурени от ОИЦ.

Сред инициативите, които Областният информационен център проведе в рамките на кампанията, бяха конкурс за рисунка и фотография „Европа през моите очи“, дни на отворени врати в Добрич и Балчик. Бяха подбрани и записани четири успешни житейски истории, повлияни от финансирани по ЕСФ проекти. 

Всички тези събития имаха за основна цел популяризиране на три важни годишнини: 60 години Европейски социален фонд, 10 години на България в ЕС и 6 години съществуване на мрежата от Областни информационни центрове в България. Мнението на участниците в кампанията е че именно работата по европейски проекти осигурява повече нови възможности, положителното въздействие и добро развитие за бенефициентите

В събитията в рамките на „Заедно за Европа“ се включиха близо 500 участници от област Добрич и бяха популяризирани и представени близо 40 проекта.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама