Пиян шофьор уби 19-годишен колоездач в село Обнова

16:35, 15 май 17 25 527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пиян шофьор е причинил смъртта на 19-годишен колоездач на улица "Заля" в село Обнова, Плевенско, вчера, съобщи пресцентърът на Областната дирекция на МВР. Инцидентът е станал на 14 май в 04.05 часа в Районното управление в Левски. На място е изпратен екип на полицията и екип на филиала на спешна медицинска помощ в града,  които констатират смъртта на 19-годишен от селото. 

Извършен е оглед на местопроизшествието, при който станало ясно, че около 03.50 часа лек автомобил „Фоксваген Голф“, собственост и управляван от 24-годишен от село Обнова, при движение с несъобразено скорост е ударил правилно движещият се по пътното платно велосипедист – 19 годишен. 
Вследствие на удара велосипедистът е починал на място, а водачът на лекия автомобил е напуснал местопроизшествието, след което се е укрил в дома си. 

От проведените оперативни действия той е заловен и задържан за срок до 24 часа. Изпробван е за алкохол с техническо средство „Алкотест дрегер 7510“ с №0260, уредът е отчел положителен резултат от 2.06 промила в издишания от водача въздух. 

Трупът на момчето е приведен за аутопсия. Уведомен е дежурен окръжен прокурор в Плевен. Образувано е досъдебно производство

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама