Гълъбово се включва в Международния фестивал на любителските театри

16:33, 15 май 17 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общинският театър на Гълъбово се включва в Международния фестивал на любителските комедийни театри в Тополовград. Утре ще  представи спектакълът  „Посещение на млада дама” по Зденек Подскалски. Режисьор на постановката е Петър Тосков, костюмите са дело на ТеодораЛазарова.

Двадесет и второто издание на Международния фестивал на любителските театри пантомима и сатира "Велко Кънев" събира актьори от седем държави- Украйна, Молдова, Сърбия, Турция, Гърция, Македония и България.

За този театрален форум вратите на читалище "Св.Св.Кирил и Методий 1894 " в Тополовград са отворени за всеки. Организаторите обещават силни емоции от 15 до 21 май 2017 г.

Фестивалът ще бъде открит днес с шествие на площад “Освобождение” и с тържествена церемония за издигане националните знамена на държавите участнички.

И тази година програмата включва Втора фестивална сцена, която се провежда в Гълъбово, Димитровград и Свиленград. В рамките на Втората сцена се представят три от съставите, като представленията ще са безплатни за публиката.

В Гълъбово на 20 май 2017 г. от 18 часа в Дом на културата „Енергетик“ ще се представи Одески български драматичен театър към ВОО „Конгрес на Българите в Украйна“ с постановката „Животът, макар и кратък“  по Станислав Стратиев.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама