Теодор Салпаров става играещ директор в „Нефтохимик 2010“

16:04, 15 май 17 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Още едно голямо име в българския волейбол е напът да се присъедини към „Нефтохимик 2010“. Това е Теодор Салпаров, който най-вероятно ще заеме поста играещ спортен директор в бургаския отбор. Преговорите между 34-годишния волейболист и ръководството на клуба се очаква да бъдат окончателно финализирани в близките дни.

"Искам с моя опит, с видяното в "Зенит", да помогна на клуба, в който ще бъда. По всяка вероятност това ще е "Нефтохимик", но това е още само на приказки, нищо няма подписано. Надявам се да мога да помогна и чисто като организация на клуба, да направим и резултати, които до сега не са имали в тима. Това ми е идеята", каза Салпаров пред телевизия bTV.

Спортистът заяви, че е наясно, че в българския волейбол ще се сблъска с доста проблеми, като посочи и най-сериозния.

"Финансирането е на първо място. Идвам от отбор с 13-14 млн. бюджет. За 8 месеца това са много пари. 2 млн. от тях са само за чартърни полети. Всичко е свързано с финанси и неслучайно двамата най-добри състезатели в света в момента - Мат Андерсън и Вилфредо Леон, и 6 национали на Русия играят в клуба. За това печелят всичко. Тази година не загубиха нито един мач в шампионата, Суперкупа и Шампионска лига. За мен е чест да бъда в този отбор и идеята ми е да предам видяното в последните 3 години в следващия клуб, в който ще бъда", разказа либерото.

Салпаров се завръща в националния отбор по волейбол след 2-годишна пауза. От 2014 г. той играе в руския "Зенти" от град Казан, като преди дни спечели трети трофей от най-силния международен клубен турнир - Шампионската лига.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама