Иззеха стоки за близо 200 000 лева

15:25, 15 май 17 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служители на отдел „Икономическа полиция“ при областната дирекция на МВР във Варна са иззели от търговски обекти стоки от различни марки на стойност близо 200 000 лева. Акциите за установяване и документиране на престъпления против интелектуалната собственост са проведени в два поредни дни в края на миналата седмица, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

В търговски обект на ул. „Мусала“ в петък са намерени дрехи, чанти, куфари и колани на различни търговски марки без необходимата документация за изрично съгласие от страна на притежателя на съответните марки. Оттам са конфискувани стоки на обща стойност около 179 500 лв. Образувано е досъдебно производство срещу съдържателката на магазина – 36-годишна жена от Плевен, неизвестна на МВР.

Ден по-рано при полицейска операция на Централния кооперативен пазар в три обекта са открити дрехи, спортни стоки и обувки, отново без необходимата документация от притежателите на защитените марки. Иззетите стоки са на обща стойност около 15 000 лв. Образувани са досъдебни производства срещу съдържателите на търговските обекти – 36-годишна жена от Велинград и двама мъже на 30 и 37 години от Варна. Тримата не са известни на органите на реда.

За четирите случая е уведомен прокурор от Районната прокуратура във Варна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама