15 минути физическа активност в Деня на предизвикателството

14:37, 15 май 17 / Спорт 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Добрич  кани гражданите да се включат  в Световния ден на предизвикателството, който ще се проведе на 17 май, съобщават от общинската администрация. Проявата се организира съвместно с общинското предприятие „Спортни имоти“.

Стартът  на проявата ще бъде даден в 10.00 ч. пред спортна зала „Добротица“. Всички желаещи ще могат да изминат маршрут за пешеходен туризъм по алеите на спортен комплекс „Простор“, достъпен за всички, независимо от пол и възраст, уверяват организаторите.

Инициативата няма състезателен характер, а цели в този ден всички да се включат в спортно занимание или конкретна физическа активност поне 15 минути без прекъсване. За участниците в спортния празник, в който няма победители и победени е предвидена томбола, в която с предварително попълнен талон  може да участва всеки. Наградите – тениски и спортни пособия са  осигурени от Българска асоциация „Спорт за всички“ и Община Добрич.

Световният ден на предизвикателството е най-голямата проява от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички“ /ТАФИСА/, която се провежда ежегодно от 1983 г. през май в над 100 страни на всички континенти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама