Екоминистърът идва в Бургас и се захваща с „Кроношпан“

14:35, 15 май 17 25 885 Шрифт:
Автор:

Министърът на околната среда и водите Нено Димов до няколко дни ще пристигне в Бургас, за да се запознае на място с казуса „Кроношпан“. Това съобщи депутатът и бивш екоминистър Ивелина Василева, която преди 5 дни стана председател на Комисията по околната среда и водите в Народното събрание.

Василева каза, че основен приоритет в парламента ще е опазването чистотата на родния й Бургас. Затова приема присърце зачестилите жалби на граждани от комплексите „Славейков“ и „Изгрев“ за зачестили неприятни миризми и запрашаване на въздуха, които според тях идват от предприятието.

Преди месец лично кметът Димитър Николов изиска от Регионалната инспекция по околната среда и водите информация за това какви проверки са направени на „Кроношпан България“ и какви са констатациите от тях. От екоинспекцията отговориха, че на място е констатирано, че производствената площадка на предприятието е запрашена с дървесен прах и стърготини, не е оросена и при вятър има завихряния с пренос на материал.

Ивелина Василева е запознала с проблема още тогава служебният екоминистър Ирина Костова. След встъпването на власт на новото редовно правителство за случая е информиран и новият ресорен министър Нено Димов, който е поел ангажимент да се заеме с казуса.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама