Млади таланти представиха Русе на Фестивала на интеграцията в Букурещ

14:33, 15 май 17 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Русенчетата Даниела Тодорова и Ефлин Фаикова от детска градина „Слънце“ единствени представиха Русе и България на 15-тото издание на Фестивала на интеграцията CONIL FEST в румънската столица Букурещ през почивните дни. Информация за участието на младите таланти съобщава Община Русе. 

Малчуганите са обрали овациите на публиката в Националния дворец на децата в Букурещ след танците, които  представиха: Ефлин – „Малкият принц“, а Даниела – „Трансилвания“. Получили са и заслужени награди – купи и медали.

Децата са били подкрепени от родителите и учителите си - Силвия Ангелова и Екатерина Йорданова. Участниците достойно са защитили и името на Freedom Dance Studio и своите треньори Анита и Алекс Асенови.

Това е само малка част от трансграничното сътрудничество на русенската детска градина с приятели от съседна Румъния. Планират се и предстоят множество дейности и събития, които да разнообразят палитрата на детското творчество от двете страни на Дунава, коментират от ръководството на детската градина.

CONIL FEST e артистичен маратон за подкрепа на атипични деца от деца. Провежда се ежегодно на голямата сцена в Националния дворец на децата в Букурещ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама