Проверяват сирените в Казанлъшко

13:27, 15 май 17 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираните органи на Регионалната дирекция „Пожарна безопастност и защита на населението” ще проведат поетапна проверка на всички сиренни системи, съобщиха от община Казанлък.

От днес започват  тестовете на сирените на различни места в района на град Казанлък, които ще продължат през целия ден. Постепенно профилактиката ще обхване всички населени места на територията на общината.

Пробите на системите за сигнализиране на населението ще продължат и във вторник, включително.

Проверката се извършва по заповед на областния управител. Според заповедта Старозагорският офис на Българската телекомуникационна компания и неговите подразделения, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и  сектор „Комункационни и информационни системи” Стара Загора трябва да създадат необходимата организация за провеждане на пълна профилактика на сиренната система, като обърнат особено внимание на техническата изправност на апаратурите.

В периода 27 март – 23 май 2017 г., по предварително съгласуван план-график, се извършва техническа проверка и профилактика на сиренната система във всички кметства на територията на Старозагорска област. При проверката на техническата изправност сирените ще звучат еднократно за не повече от 10-15 секунди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама