Учат децата от „Княгиня Надежда“ да пишат CV

13:13, 15 май 17 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Как се пише мотивационно писмо и автобиография, как да се представят успешно на интервю за работа, както и други полезни умения, усвояват възпитаниците на дома за деца, лишени от родителски грижи „Княгиня Надежда“. С тях работят Камен Аполонов – експерт по трафик на хора и рисково поведение, и психологът Севда Илиева - специалист по дейности, насочени към подкрепа и подпомагане на децата, лицата и семействата  в неравностойно социално положение в средата, в която живеят.

Обученията, които ще се проведат до 31 октомври, са по проекта „Стъпки към успеха - помогни на другия”, насочен към превенция на рисковото поведение. Той включва още групови тренинги, беседи, срещи, практически занятия.

Първата среща бе с опознавателен характер. Децата разказаха за своите мечти, обясниха какво искат от живота и как ще го постигнат. Едно от момичетата мечтае да бъде барабанист, друго – зъболекар, две от момчетата искат да бъдат футболисти, но са реалисти и осъзнават, че това ще им бъде трудно. Едното от тях учи за електротехник и смята да се реализира в тази сфера.

Проектът е финансиран от дирекция „Превенции“ към Община Варна и се изпълнява от Националното сдружение за активно гражданско присъствие „Хоризонт“. Крайната цел е децата от дом „Княгиня Надежда“ във Варна да формират активна гражданска позиция и готовност за работа в полза на обществото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама